Κυκλοφορούν: «Τρία ποιητικά προσκυνήματα»

Τα «Τρία ποιητικά προσκυνήματα» (τρεις μεταφράσεις) του ποιητή ΑΝΤΩΝΗ ΖΕΡΒΑ εγκαινιάζουν τη νέα, βιβλιοφιλική σειρά φυλλαδίων της Περισπωμένης — εκτύπωση σε φίνο βαμαβακερό χαρτί, ράψιμο με χρυσή και κόκκινη κλωστή στο χέρι.

wordsworth-larkin_eximg_0734img_0735img_0738

 

 

Κυκλοφορεί: GERRIT BEKKER, «Το χρώμα της σκιάς» (1992, μυθιστόρημα)

Οι εκδόσεις Περισπωμένη συστήνουν στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό έναν από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της μεταπολεμικής Γερμανίας, τον ζωγράφο και συγγραφέα Γκέρριτ Μπέκκερ. Το «Χρώμα της σκιάς», το οποίο ο συγγραφέας αφιερώνει στην Ελληνίδα μητέρα του, απέσπασε το 1993 το βραβείο «Μάρα Κάσσενς», το σπουδαιότερο βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα μυθιστορήματος στον γερμανόφωνο χώρο.

farbe-der-schatten_ex

Κυκλοφορεί: Λίλα Τρουλινού, «Στον κάμπο στροβιλίζονται τ’ αγκάθια»

Μεταξύ ποίησης και πεζού λόγου, με μια σχεδόν αταξινόμητη γραφή, η Λίλα Τρουλινού, με την πρώτη της νουβέλα, δημιουργεί ένα λογοτεχνικό αίνιγμα πάνω στην εξαχρείωση του ανθρώπου και το στυγερό έγκλημα. Η λύση του αινίγματος μας οδηγεί σταθερά πίσω στα σχολικά θρανία, στη σχέση με τους γονείς και τους δασκάλους, αλλά και ακόμα πιο πίσω, στα πάντα νωπά και αγιάτρευτα τραύματα της παιδικής ηλικίας.

troulinou_ex